Hallgatóink készítették - 2021/22-es tanév tavaszi félév 5. oktatási hét
Hallgatóink készítették
Egy tankonyhán mindig történik valami… Szerencsére a füstjelző nem riasztott!
Megoldva az apró malőröket, a készítmények kiválóan sikerültek. Erről tanúskodnak a fotók is.
Az eheti menü:
Tavaszi zöldséges, vajas galuskával
Gyömbéres kacsamell, lilakáposzta krémmel, kézműves gnocchival
Profiterolles coffee-mousse-szal
A heti szlogen: „kis kacsa fürdik fekete (mosoga) - tóban…”
Hallgatóink készítették - 2021/22-es tanév tavaszi félév 4. oktatási hét
Hallgatóink készítették
Hallgatóink egyre bátrabban forgatják a fakanalat! Táncol a habverő, hasít a kés…
A tankonyha ifjú ördögei ezen a héten az alábbi ételekből vizsgáztak:
Az elkészített menü:
Füstölt sajt-krémleves, quattro formaggi pirított diós sajtgolyókkal
Kétgombás szarvas-ragu, tepsis dödöllével
Mogyorókrémes palacsintatorta, étcsokoládé öntettel
A heti szlogen: „a szarvas a fiú, az őz a leány…”
Hallgatóink készítették - 2021/22-es tanév tavaszi félév 3. oktatási hét
A 3. gyakorlaton a következő menü fotóit láthatják:
Fokhagyma krémleves, pirított fűszeres croutonnal
Sörtésztában sült afrikai harcsaszalagok, zöldségrizottóval
Fánkgyűrű ganache-sal, karamellizált őszibarack kalappal
A heti szlogen: "Riz Ottó hasonlít Pa Ellára"
Hallgatóink készítették - 2021/22-es tanév tavaszi félév 2. oktatási hét
Hallgatóink készítették
Hallgatóink kreativitása tükröződik a tálalási trendekben. Megszórjuk, meghúzzuk, felfújjuk…
Az elkészített menü:
Friss, kevert saláta, pirított tökmaggal, és csírákkal
Rozé sertés szűz bacon kalodában, meggyes céklalekvárral és füstölt sajtos balátával
Kalács soufflée, aszalt sárgabarack-habbal
A heti szlogen: „minden szűz elkelt…”