Hallgatóink készítették - 2021/22-es tanév tavaszi félév 8. oktatási hét
Hallgatóink készítették
Ez egy alternatív, kreatív hét volt… Kiürítettük a mélyhűtőt, a kishűtőt, a nagyhűtőt és a raktárkészletet. Szállj szabad képzelet!
Volt minden, amit a lehetőségek kínáltak: BBQ csirkeszárny, tócsi, püré, sonkás rakottas, még tejszínhab is… Azért az extra a házi „bagettbébi”!
A heti szlogen: „ez nem TESCO-s baguette!…”
Hallgatóink készítették - szakkollégiumi kurzus
Hallgatóink készítették
A kényszerű szünetet követően újjáéledt a szakkollégiumi kurzus. Lelkes Hallgatók az Egyetemi képzés különböző szakterületeiről műkedvelő hobbistaként ismerkedtek a gasztronómia örömeivel.
Sajt-krémleves, pirított magvas sajtgolyókkal
Rozé sertés szűz bacon kalodában, zsályás rizottóval és karamellizált gyümölcsökkel
Csokoládé felfújt, étcsokoládé ganache-sal
A heti szlogen: „a fangli, nem spangli…”
Hallgatóink készítették - 2021/22-es tanév tavaszi félév 7. oktatási hét
Hallgatóink készítették
Csupa finomság! Elégedett mosoly, kulináris élvezet.
Görög gyümölcsleves pisztáciával
Sonkás palacsinta bécsi bundában, joghurtos remoulade-dal
Variációk egy témára (gyümölcsös kosárka, pilóta korong, koszorú)
A heti szlogen: „aki lemarad, nem biztos, hogy kimarad…”
Hallgatóink készítették - 2021/22-es tanév tavaszi félév 6. oktatási hét
Hallgatóink készítették
Nehéz fokozni a jelzőket… Talán a profizmus még enyhe túlzás, de jó úton haladunk!
Ízlelőbimbóinkat az alábbi produkciókkal kényeztettük:
Gombakrémleves, gomba sauté-val
Vajban sült lazacfilé, kecskesajtos tengerikásával, fokhagymás parajjal
Túrós-meggyes batyu (egy igazi”nagymamás” fogás a végére)
A heti szlogen: „addig repül a lazac, amíg el nem kapja a medve…”