Könyvbemutató - Változó perspektívák napjaink turizmusában
2023.szeptember 29-én a Corvinus Egyetem Faculty Clubjában került sor az Akadémiai Kiadó által gondozott Turizmus és Mobilitás könyvsorozat újabb kötetének bemutatására: Változó perspektívák napjaink turizmusában. Először Dr. Jászberényi Melinda egyetemi docens, a BCE Turizmus Tanszék tanszékvezetője mutatta be röviden a sorozat eddig megjelent köteteit. A most megjelent könyvet Dr. Miskolczi Márk szerkesztő méltatta, majd a lektor Dr. Keller Krisztina mondott köszönetet a szerzőknek az alapos munkájukért.
Global Travel and Tourism Partnership Hungary verseny
2023.09.28-án sikeresen zajlott le a Global Travel and Tourism Partnership Hungary versenye, a GTTP Research Award magyarországi házidöntője, mely eseménynek Turizmus-Vendéglátás tanszékünk adott otthont. Dr. Kupi Marcell egyetemi adjunktus szervezésében egy szakmai nap valósult meg, mely során egyetemünk oktatószállodája, a Hotel Famulus került bemutatásra, majd vendégeink meglátogatták az Apátúr Sörház főzdéjét. A nap második felében egyetemünk hallgatója tartott szakismertetőt turizmus-vendéglátás szakunkról, amit követően Vígh Viktor (a Magyarországi Utazás és Turizmus Egyesület elnöke) megnyitásával lezajlott a ’BUILDING A RESILIENT WORKFORCE FOR A SUSTAINABLE FUTURE’ címet viselő verseny, melynek szakmai zsűrijét Dr. Horváth Attila, és tanszékünk kollégái alkották: Dr. Printz-Markó Erzsébet, mint zsűritag, és Dr. Kupi Marcell, mint a zsűri elnöke.
Horváth Csaba 2023.09.19
A KGNF_TRTM031 Gasztronómiai rendezvények kurzusán 2023. szeptember 19-én Horváth Csaba szakácsmester, a Horex-Gomba Kft ügyvezetője és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei elnöke tartott előadást a Felsőfokú Szakképzés (FOSZK) vendéglátás szakos hallgatóinak a külső helyszínen tartandó gasztronómiai rendezvény tervezési, előkészítési, lebonyolítási és utómunkáiról. Az előadáson a résztvevők részletes betekintést nyerhettek a rendezvényszervezés mind az öt szakaszába, az esemény hírverésétől a bejelentési kötelezettségétől a jogszabályi háttéren keresztül a rendezvény megvalósulásáig. Nagyon sok fontos és hasznos ismeretanyaggal gazdagodtak az előadás résztvevői e napon.
Horváth Csaba vendégelőadása 2023.09.19
A KGNB_TRTM093 Gasztronómiai alapismeretek kurzusán 2023. szeptember 19-én Horváth Csaba szakácsmester úr, aki a Horex-Gomba Kft ügyvezetője és egyszemélyben a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, tartott előadást a BSc Turizmus-vendéglátás alapszak és a Felsőfokú Szakképzés hallgatóinak a magyar gasztronómia fejlődéséről a honfoglalástól napjainkig.