Horváth Csaba vendégelőadása 2023.09.19
A KGNB_TRTM093 Gasztronómiai alapismeretek kurzusán 2023. szeptember 19-én Horváth Csaba szakácsmester úr, aki a Horex-Gomba Kft ügyvezetője és egyszemélyben a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, tartott előadást a BSc Turizmus-vendéglátás alapszak és a Felsőfokú Szakképzés hallgatóinak a magyar gasztronómia fejlődéséről a honfoglalástól napjainkig.
A jövő vendéglátós és idegenforgalmi szakemberei megtudhatták, hogy receptjeink a legegyszerűbb nyersanyagokból jellegzetes fűszerezéssel és változatos konyhai eljárásokkal készíthető legkülönfélébb ételvariációkat tartalmazzák, valamint azt, hogy a magyar gasztronómia változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Az előadó kiemelte, hogy a magyar konyha története nem más, mint a jó ötleteket elfogadó, ötvöző, dominanciákat is beépítő táplálkozási fejlődés” – az ősi ázsiai nomád, a német, az olasz, a szláv, a török, az osztrák és a francia gasztronómia szintézise. Az előadásból arra is fény derült, hogy a keng volt az ősmagyar pörkölt.
Nagyon érdekes és szakmailag kitűnő előadás részesei lehettünk!