VERSENYFELHVÁS - IV. Hagyományőrző PARÁZSFESZT Grillpárbaj a szabadban

VERSENYFELHVÁS

IV. Hagyományőrző PARÁZSFESZT

Grillpárbaj a szabadban

 

Csapatversenyt hirdetünk a gasztronómia szabadtéri kedvelőinek, hogy mérjék össze tudásukat egy szabadtéri, grillpárbajban.

Lehetőség nyílik Hallgatóink számára, hogy ötvözzék az ősi technológiát a modern, trendi megvalósítással. A jelentkező csapatok létszáma 3 fő. Kérem megadni a csapat névsorát, NEPTUN kódját, a csapatvezető nevét, elérhetőségét, és a csapat fantázianevét.

A verseny tervezett időpontja: 2022. május 18. (az időjárás függvényében)

 A verseny helyszíne: BRIDGE Hallhatói és Oktatói Klub

KAPCSOLATTARTÓ-SZERVEZŐ:   Szalai Zoltán tanszéki mérnök

                                                    KGK Turizmus Tanszék

                                                    szalai.zoltan@sze.hu

                                                    20/ 578-3525

A VERSENY PROGRAMJA:

13.00 óra: Megérkezés, a versenyterület kialakítása

14.00 óra: Verseny eligazítás, megbeszélések, csapatsorszámok húzása

14.15: A verseny kezdete

              Minden csapatnak 4 adagot kell elkészíteni, ebből 1 adagot a zsűri részére dekoratív módon bemutatni. A további 3 adagot elfogyasztják, ill. kölcsönösen megkínálhatják versenyző társaikat.

Tálalás: folyamatosan, az elkészülés sorrendjében

            A szükséges alapanyagokról a versenyző csapatok gondoskodnak. Irányelvként személyenként 160-200 g hússal elegendő kalkulálni. (4 fő, 4×200 g = 800 g) Ettől, - az étel jellegének megfelelően – el lehet térni. A cél, hogy a csapatok egyedi kutatómunkával, a modernitás és a hagyományok ötvözésével készüljenek fel. Az alapanyagokat illetően nincsen megkötés. (halak, szárnyasok, vágóállatok, vadak stb.) Kiemelt elvárás az értékelés során a tájjellegű hagyományok megjelenítése, trendi kivitelezésben. A beszerzési forrásoknál vegyék figyelembe a lokalitás, hiperlokalitás irányelveit. (pl. házi sajt, kiskerti friss fűszereknövények, vadászatból – halászatból származó alapanyagok stb.) A pácolás, és egyéb előkészítő fázisok otthoni körülmények között megvalósíthatók.

Hőközlési lehetőségek:

  • nyomáscsökkentővel felszerelt gázüzemű berendezés
  • faszénparázs
  • keréktárcsa
  • nyárs

Főző-sütő eszközöket, tálalóeszközöket a csapatok hozzák magukkal.

 

A versenymunkák értékelése, zsűrizése a nemzetközi WACS előírásoknak megfelelően történik.

A maximálisan elérhető pontszám 100 pont.

5 pont         Higiéniai előírások betartása.

5 pont         Munkaterület tisztasága.

10 pont       Munkaszervezés, tálalás időzítése.

15 pont       Az alapanyagok kiválasztása, összhangja

15 pont       Az étel jellegének megfelelő technológia alkalmazása és betartása.

30 pont       Az étel minősége, íze, színe, állaga, hőmérséklete.

15 pont       Szakszerű, tiszta adagolás és esztétikus tálalás.

5 pont         A munkaterület dekorációja, megjelenés, egyedi munkaruha.

 

Eredményhirdetés, értékelés a verseny végén történik.

Az értékelés ponthatárai:

80 – 100 pont              ARANY

60 – 79  pont               EZÜST

40 – 59 pont                BRONZ

Eseménynaptár

Beszélgess velem! 2025. Január 23. 17:00 - 18:00
Uni Győr Örömfutás 2025. Január 25. 09:00 - 10:00
UNI GYŐR ETO HC - SPO 2025. Január 25. 18:00 - 19:00
Agrofeed UNI Győr - Budafok 2025. Január 31. 19:00 - 20:00