ParázsFeszt 2024

Ragyogó napsütésben, jó hangulatban zárta tavaszi szemeszterét az a Turizmus – vendéglátás szakirányos hallgatókból szervezett hét csapat, akik a félév záróakkordjaként, egy közkedvelt „C”-s tárgy abszolválását a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub teraszán, kemény küzdelemben érdemeltek ki. 

A hét, - egyenként háromfős – csapat önálló kutatómunkával készült fel a megmérettetésre. A verseny résztvevői két kategóriában, hagyományőrző bográcspárbajban és trendi grill kompozícióban mérték össze tudásukat. A palettán felvonultatták a hazai és nemzetközi konyha patrióta készítményeit, a székelykáposztától a chili con carne-ig. A barbecue, a parázs-varázs olyan igazi csemegéket hozott, mint a kézműves hamburger garnélával, a parázson sült töltött lepény, vagy az egészben sült pisztráng. A WACS nemzetközi irányelvei alapján ítélkező négyfős zsűri többször került nehéz döntési helyzetbe a színvonalas produkciók értékelése során. A fej-fej melletti küzdelemben végül a pálmát, és a győztesnek járó serleget a „Konyhai Kavalkád” csapata állíthatta a vitrinjébe. Nem lennénk azonban igazságosak, ha a többi csapat hozzáállását, lelkesedését, kiváló készítményeiket nem méltatnánk. Az „Ízőrzők”, a „Zoli bácsi angyalai”, a „Szaftos Sámánok” és az „MVN” is elkápráztatta a zsűrit ötletes alkotásaival. A rendezvény fényét emelte a csapatokat szurkolótáborként bíztató szülők csapata, akiknek jelenléte családiassá varázsolta az eseményt. Érdeklődéssel és izgalommal várjuk a 2025. év tavaszi szemeszterének vállalkozó hallgatóit, hogy kövessék és szárnyalják túl az elődeik által kitaposott szakmai ösvényt. A verseny szervezője a Turizmus és Vendéglátás tanszék mestertanára, Szalai Zoltán.

IMG20240515100050.jpgIMG20240515100036.jpg

IMG20240515100055.jpgIMG20240515102749.jpg

Eseménynaptár

Beszélgess velem! 2025. Január 23. 17:00 - 18:00
Uni Győr Örömfutás 2025. Január 25. 09:00 - 10:00
UNI GYŐR ETO HC - SPO 2025. Január 25. 18:00 - 19:00
Agrofeed UNI Győr - Budafok 2025. Január 31. 19:00 - 20:00