Kerekasztal beszélgetés Alsóörsön a Hotel Mayer*** Superior konferencia termében

Tanszékünk oktatója Dr. Kőmíves Csaba 2023. november 16-án kerekasztal beszélgetésen vett részt Alsóörsön a Hotel Mayer*** Superior konferencia termében, melynek témái a fenntartható turizmus és a vendéglátást érintő aktuális kérdések voltak. 

A fórum résztvevői valamennyien a versenyszférában vállalkozóként tevékenykednek Olaszországban, Szlovákiában és Magyarországon. Roberto Barbi, Spesa in Campagna elnöke, Rosario Floriddia, a Rete Semi Rurali Szövetség (Vetőmag hálózat) alapítója, Rajkovics Péter, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság alelnöke, Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke és Barabás Zoltán a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke egyetértetettek abban, hogy azokban a desztinációkban, ahol az overturizmus jelen van, ott fenntartható a turizmus. A tanácskozás legfontosabb üzenete az volt, hogy egyik országban sem megengedhető az, hogy a termőföldek műveletlenek legyenek. Termeljék meg az emberek mindazokat az alapanyagokat, amiket felhasználnak, így az ellátási lánc valóban rövid, 0 km-es lesz. Az egészséges táplálkozás egyik alappillére a zöldségfélék és gyümölcsök fogyasztása, együnk többet ezekből a termékekből és ételeink közül válasszuk egyszerűbbet a bonyolultabb helyett.

Alsóörs_20231116_1.jpg

Alsoors_20231116_2.jpg

Eseménynaptár

Belvedere Weeks a Apátúr Sörházban 2024. május 5. 11:00 - 2024. május 19. 12:00
Belvedere Weeks a Sieger Sport & Gastro Bar-ban 2024. május 5. 11:00 - 2024. május 19. 12:00
Apátúr Sörház főzdelátogatás 2024. május 22. 18:00 - 19:00
Apátúr x Kreinbacher Májusi pezsgőeső 2024. május 31. 18:00 - 19:00