Kerekasztal beszélgetés Alsóörsön a Hotel Mayer*** Superior konferencia termében
Tanszékünk oktatója Dr. Kőmíves Csaba 2023. november 16-án kerekasztal beszélgetésen vett részt Alsóörsön a Hotel Mayer*** Superior konferencia termében, melynek témái a fenntartható turizmus és a vendéglátást érintő aktuális kérdések voltak.
A fórum résztvevői valamennyien a versenyszférában vállalkozóként tevékenykednek Olaszországban, Szlovákiában és Magyarországon. Roberto Barbi, Spesa in Campagna elnöke, Rosario Floriddia, a Rete Semi Rurali Szövetség (Vetőmag hálózat) alapítója, Rajkovics Péter, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság alelnöke, Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke és Barabás Zoltán a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke egyetértetettek abban, hogy azokban a desztinációkban, ahol az overturizmus jelen van, ott fenntartható a turizmus. A tanácskozás legfontosabb üzenete az volt, hogy egyik országban sem megengedhető az, hogy a termőföldek műveletlenek legyenek. Termeljék meg az emberek mindazokat az alapanyagokat, amiket felhasználnak, így az ellátási lánc valóban rövid, 0 km-es lesz. Az egészséges táplálkozás egyik alappillére a zöldségfélék és gyümölcsök fogyasztása, együnk többet ezekből a termékekből és ételeink közül válasszuk egyszerűbbet a bonyolultabb helyett.