Kerekasztal beszélgetés Alsóörsön a Hotel Mayer*** Superior konferencia termében

Tanszékünk oktatója Dr. Kőmíves Csaba 2023. november 16-án kerekasztal beszélgetésen vett részt Alsóörsön a Hotel Mayer*** Superior konferencia termében, melynek témái a fenntartható turizmus és a vendéglátást érintő aktuális kérdések voltak. 

A fórum résztvevői valamennyien a versenyszférában vállalkozóként tevékenykednek Olaszországban, Szlovákiában és Magyarországon. Roberto Barbi, Spesa in Campagna elnöke, Rosario Floriddia, a Rete Semi Rurali Szövetség (Vetőmag hálózat) alapítója, Rajkovics Péter, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság alelnöke, Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke és Barabás Zoltán a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke egyetértetettek abban, hogy azokban a desztinációkban, ahol az overturizmus jelen van, ott fenntartható a turizmus. A tanácskozás legfontosabb üzenete az volt, hogy egyik országban sem megengedhető az, hogy a termőföldek műveletlenek legyenek. Termeljék meg az emberek mindazokat az alapanyagokat, amiket felhasználnak, így az ellátási lánc valóban rövid, 0 km-es lesz. Az egészséges táplálkozás egyik alappillére a zöldségfélék és gyümölcsök fogyasztása, együnk többet ezekből a termékekből és ételeink közül válasszuk egyszerűbbet a bonyolultabb helyett.

Alsóörs_20231116_1.jpg

Alsoors_20231116_2.jpg

Eseménynaptár

Age of Empires I. - Europe and Its Empires 1814-1914 2024. November 22. 00:00 - 2024. November 24. 23:00
Tarek Setti PhD disszertációjának védése 2024. November 27. 11:00 - 12:00
dr. Pfeifer-Tóth Tamara nyilvános védése 2024. November 28. 13:00 - 14:00
Cristina Monsone PhD disszertációjának védése 2024. December 4. 11:00 - 12:00