ParázsFeszt 2024
Ragyogó napsütésben, jó hangulatban zárta tavaszi szemeszterét az a Turizmus – vendéglátás szakirányos hallgatókból szervezett hét csapat, akik a félév záróakkordjaként, egy közkedvelt „C”-s tárgy abszolválását a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub teraszán, kemény küzdelemben érdemeltek ki.
A hét, - egyenként háromfős – csapat önálló kutatómunkával készült fel a megmérettetésre. A verseny résztvevői két kategóriában, hagyományőrző bográcspárbajban és trendi grill kompozícióban mérték össze tudásukat. A palettán felvonultatták a hazai és nemzetközi konyha patrióta készítményeit, a székelykáposztától a chili con carne-ig. A barbecue, a parázs-varázs olyan igazi csemegéket hozott, mint a kézműves hamburger garnélával, a parázson sült töltött lepény, vagy az egészben sült pisztráng. A WACS nemzetközi irányelvei alapján ítélkező négyfős zsűri többször került nehéz döntési helyzetbe a színvonalas produkciók értékelése során. A fej-fej melletti küzdelemben végül a pálmát, és a győztesnek járó serleget a „Konyhai Kavalkád” csapata állíthatta a vitrinjébe. Nem lennénk azonban igazságosak, ha a többi csapat hozzáállását, lelkesedését, kiváló készítményeiket nem méltatnánk. Az „Ízőrzők”, a „Zoli bácsi angyalai”, a „Szaftos Sámánok” és az „MVN” is elkápráztatta a zsűrit ötletes alkotásaival. A rendezvény fényét emelte a csapatokat szurkolótáborként bíztató szülők csapata, akiknek jelenléte családiassá varázsolta az eseményt. Érdeklődéssel és izgalommal várjuk a 2025. év tavaszi szemeszterének vállalkozó hallgatóit, hogy kövessék és szárnyalják túl az elődeik által kitaposott szakmai ösvényt. A verseny szervezője a Turizmus és Vendéglátás tanszék mestertanára, Szalai Zoltán.