III. Károlyi Gasztro Akadémia - 2019. március 01.

A Turizmus Tanszék oktatója Kőmíves Csaba és 16 fő hallgatónk vett részt Fehérvárcsurgón 2019. március 1-én az Accent Hotelshez tartozó Károlyi - Kastély Hotel & Restaurant szervezésében megrendezett III. Károlyi Gasztro Akadémia szakmai programján. A rendezvény házigazdája Gianni volt, interaktív főzőbemutatók keretében mutatták be (Csécsényi Zoltán a Bonvital Welness & Gastrohotel Hotel Hévíz konyhafőnöke, Goda Gábor az Art Hotel Szeged séfe) a magyar és francia konyhaművészetet. A pincében kialakított kézműves piacon a környék őstermelői mutatták be áruikat, többek között zöldségeket, sajtokat, borokat, pezsgőket és ehető virágokat. A rendezvény fő üzeneteként azt fogalmazható meg, hogy nem szabad megengednünk az ízek "iparosodását", hanem az adott területeken termesztett növényeket és tenyésztett állatok húsait készítsük el a konyhákban (a Szent Jakab kagyló készítését hagyjuk meg a tengerrel rendelkező országoknak), hiszen a hagyományokat a helyi ételeken keresztül tudjuk ápolni és tudásunkat átadni a következő generációknak. Ebben nagyon fontos szerepe van a családnak, a terített asztalnak, hiszen étkezés közben egymással beszélgetnek a család tagjai.

 

    

Eseménynaptár

Nordic walking 2024. április 29. 08:00 - 09:00
Nordic walking 2024. május 6. 08:00 - 09:00
NFI Filmklub - Ternovszky Béla: Macskafogó 2024. május 6. 18:00 - 20:00
Parlamentek Európában 2024. május 9. 13:00 - 17:40