Horváth Csaba vendégelőadása 2023.09.19

fgvdbvy.jpg

A KGNB_TRTM093 Gasztronómiai alapismeretek kurzusán 2023. szeptember 19-én Horváth Csaba szakácsmester úr, aki a Horex-Gomba Kft ügyvezetője és egyszemélyben a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, tartott előadást a BSc Turizmus-vendéglátás alapszak és a Felsőfokú Szakképzés hallgatóinak a magyar gasztronómia fejlődéséről a honfoglalástól napjainkig.

A jövő vendéglátós és idegenforgalmi szakemberei megtudhatták, hogy receptjeink a legegyszerűbb nyersanyagokból jellegzetes fűszerezéssel és változatos konyhai eljárásokkal készíthető legkülönfélébb ételvariációkat tartalmazzák, valamint azt, hogy a magyar gasztronómia változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Az előadó kiemelte, hogy a magyar konyha története nem más, mint a jó ötleteket elfogadó, ötvöző, dominanciákat is beépítő táplálkozási fejlődés” – az ősi ázsiai nomád, a német, az olasz, a szláv, a török, az osztrák és a francia gasztronómia szintézise. Az előadásból arra is fény derült, hogy a keng volt az ősmagyar pörkölt.

Nagyon érdekes és szakmailag kitűnő előadás részesei lehettünk!

fdyfds.jpg

 

Eseménynaptár

Age of Empires I. - Europe and Its Empires 1814-1914 2024. November 22. 00:00 - 2024. November 24. 23:00
Tarek Setti PhD disszertációjának védése 2024. November 27. 11:00 - 12:00
dr. Pfeifer-Tóth Tamara nyilvános védése 2024. November 28. 13:00 - 14:00
Cristina Monsone PhD disszertációjának védése 2024. December 4. 11:00 - 12:00