Horváth Csaba szakácsmester előadása a magyar gasztronómia kronológiai fejlődéséről

2024. szeptember 26-án Horváth Csaba szakácsmester úr a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke, a KGNB_TRTM093 Gasztronómiai alapismeretek kurzus keretében előadást tartott a BSc Turizmus-vendéglátás alapszak és a Felsőfokú Szakképzés hallgatóinak a magyar gasztronómia kronológiai fejlődéséről a honfoglalástól napjainkig.

Az izgalmas és érdekes beszámolóban a résztvevők megtudták, hogy a magyar konyha a legegyszerűbb nyersanyagokból, jellegzetes fűszerezéssel és változatos konyhai eljárásokkal készíti el ételeit, továbbá azt is, hogy a magyar gasztronómia változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi karakteres ízvilággal büszkélkedhet. Az előadó kiemelte, hogy a magyar konyha története nem más, mint a jó ötleteket elfogadó, ötvöző, dominanciákat is beépítő táplálkozási fejlődés” – az ősi ázsiai nomád, a német, az olasz, a szláv, a török, az osztrák és a francia gasztronómia szintézise. A prezentáció arra is fény derített, hogy a „keng” volt a pörkölt alapja. Az előadás legfőbb üzenete az volt a hallgatóságnak, hogy ennek és a következő generációnak a feladata a magyar vendéglátás XX. század eleji presztizsének visszaállítása.

 

Horváth Csaba 20240926-1.jpg

 Horváth Csaba 20240926-2.jpg  Horváth Csaba 20240926-3.jpg

Eseménynaptár

Age of Empires I. - Europe and Its Empires 1814-1914 2024. November 22. 00:00 - 2024. November 24. 23:00
Tarek Setti PhD disszertációjának védése 2024. November 27. 11:00 - 12:00
dr. Pfeifer-Tóth Tamara nyilvános védése 2024. November 28. 13:00 - 14:00
Cristina Monsone PhD disszertációjának védése 2024. December 4. 11:00 - 12:00