Dr. Kőmíves Csaba toszkán látogatása
Tanszékünk oktatója, Dr. Kőmíves Csaba 2023. szeptember 16-22 között a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség szervezésében szakmai úton vett részt Toszkánában. Az intenzív programok segítségével a résztvevők betekintést kaptak a toszkán kis-közép-és nagyvállalkozások, szakmai szervezetek működéseibe, filozófiájukba, misszióikba és kollaborációs rendszereikbe. A szakmai út legfontosabb célkitűzése az volt, hogy ezeket a szinergiákat, milyen pontokon lehet átültetni a magyar gazdaság rendszerébe, mint például az egységben való gondolkodás, a deglobalizáció, a helyi termékek értékesítése (0 km-es ellátási láncok (REL)), a nyomonkövethetőség, a hálózati együttműködések több mint 40 kistermelő részvételével, a bio és biodinamikus gazdálkodás, valamint az igazi olasz vendéglátás otthont adó érzése a falusi turizmus vonatkozásaiban.
La Tordera prosecco üzeme (Valdobbaidene)
Terítés „olasz” módra