Megyére fel! Honismereti vetélkedő - 2015. október 9.

A tavalyi siker után idén újra megrendezésre került a Megyére fel! Honismereti vetélkedő, amelynek döntője 2015. október 9-én volt Győrött, az Apáczai Csere János Karon, a Győr-Moson-Sopron megyei Falusi Turizmus Egyesülettel kialakított együttműködés keretében.

Megyére fel! döntőA tavalyi siker után idén újra megrendezésre került a Megyére fel! Honismereti vetélkedő, amelynek döntője 2015. október 9-én volt Győrött, az Apáczai Csere János Karon, a Győr-Moson-Sopron megyei Falusi Turizmus Egyesülettel kialakított együttműködés keretében. A döntőben négy csapat vehetett részt, az Apor (Győr), a Deák (Győr), a Felsőbüki (Kapuvár) és a Krúdy (Győr). A végső megmérettetésen a hat főből álló csapatoknak öt szakterületen kellett számot adni a tudásukról. 

Az Idegenforgalmi Intézeti Tanszéken egy előre összeállított Power Point prezentációval számoltak be a személyes tapasztalataikról, élményeikről a csapatok és ezután következtek vaktérképes és képfelismeréses feladatok. 
A Vendéglátó Intézeti Tanszéken az érzékek csatája vette át a szerepet, ételkóstolás, tapintás és szaglás terén. De, persze elmaradhatatlan volt a TOTO, amiben a beugratós kérdéseken jókat kacagtak a versenyzők. 

Egy kicsit más irányba terelődve a Természettudományi Intézeti Tanszéken a természettudomány szépségeibe merülhettek el a résztvevők. Feladatuk volt állatok, növények felismerése és megyénk (Győr-Moson-Sopron megye) domborzata, vízrajza. 
A csapatoknak további tudásuk megmutatására a Pedagógia Intézeti Tanszéken volt lehetőség, ahol a néphagyományokat, kultúrákat kellett ismerni, valamint egy vicces, irodalmi szerepjátékra is sor került. 

Utolsó helyszínen a délelőtt folyamán, a Művészetpedagógiai Tanszéken mutatkozott meg a versenyzők kreativitása, emlékezőképessége, csapatszelleme, ahol az idei évben egy népművészeti agyagedényt festettek meg. 

A délelőtti megmérettetés után a TéKá Étteremben fogyaszthatták el a csapatok az ebédet. 

A nap folytatásaképpen következett délután a Rekreológia Intézeti Tanszék ügyességi vetélkedője számos vicces, csapatépítő és egyetemi szintű feladattal. A vetélkedő véget ért ezzel a szakterülettel, de a diákokra várt még egy kis feladat, a néptáncolás, ahol Rábaközi táncokat tanulhattak. Ezalatt a zsűri összeült és a pontokat összegezve kialakította a végleges sorrendet.

A díjakat a Hotel Famulus éttermében megrendezett díszvacsorán vették át a csapatok. A negyedik helyezett, azaz a Tocsolya (Deák) egy Mobilis Vouchert nyert. Harmadik helyen a KapuvART (Felsőbüki) végzett, amellyel a mosonmagyaróvári FUTURA-ba nyertek belépőt és maradandó élményt nyújtva a falucsúfolókkal elnyerték a különdíjat, melyet a Győri Nemzeti Színház ajánlott fel. Az Avokádós szappanbuborékok (Krúdy) a második helyen végeztek, amivel a soproni LIGNEUM-ba látogathatnak el. Az első helyezett pedig a Barangolók (Apor) lettek. Nyereményük egy 3 napos megyei csomag a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesületétől.

Videós összefoglaló a Győr Plusz TV jóvoltából: https://www.youtube.com/watch?v=DE_ffnMUqFE

Eseménynaptár

Nyugdíjas Találkozó 2017. november 21. 15:00 - 20:00
Levelezős konzultációs hétvége 2017. november 24. - 2017. november 25.